Бебешки и детски колички – съвети и напътствия при купуване и използване

baby stroller

Детските колички се избират и купуват от родителите, а бебето, всъщност което ще го ползва, е без право на мнение. Доста бащи и майки са объркани от многообразието на модели и видове детски колички на търговския пазар и не знаят просто как да изберат. 

Ето няколко полезни неща, като определено трябва да вземете предвид, понеже в края на краищата става дума за хубавото и за спокойствието на детето ви. 

При покупката на количка за детенце 
Подберете количка за детенце със широк кош и широка основа, тъй като това обуславя колко стабилна е количката. Тесните детски колички лесно и бързо се катурват, като детето се надвеси прекалено много извън ръба. 

Ако случайно харесвате количка за детенце с различни положения на облегалката, уверете се, че конкретната облегалка се застопорява здраво на всяко едно положение или просто рискувате детенцето да изпадне, съвсем случайно. 

Прегледайте дали детската количка притежава обезопасителни колани, придържащи бебето в коша и не биха му позволили да се катурне. Препоръчително е е коланчетата да минават между краченцата, през кръста и още през раменете на детенцето. 

Текстилната част на вашата детска количка е нужно да се сваля лесно и бързо и да бъде удачна за пране в автоматична пералня. Ако случайно е осъществимо, тествайте бебето дали ще развие реакция на алергия към материала. 

бъдете сигурни, че бебешката количка може свободно да премине през вратата на апартамента.
Съобразете несъмнено размера на количката в сгъната позиция с големината на багажника на леката кола, няколко багажници се оказват много малки за конкретни типове бебешки колички. 

В ползването на детските колички
Преди да сложите детето в количката, проверете дали наистина сте сложили спирачката. Прегледайте реално дали облегалката е стабилно блокирана в исканото положение. Когато прибирате бебешката количка, внимавайте детенцето да не е твърде близо, понеже има реална опасност да го притиснете, без да искате.

Не пропускайте да закопчавате коланите за предпазване на детската количка абсолютно винаги, като излизате на обиколка. Те биха предотвратили рисковото измъкване или изпадане на детето от детската количка, което е възможно да се получи, докато пресичате натоварен булевард примерно. 

Като се намирате на наклонен терен непременно натискайте спирачката преди да пуснете ръкохватките на количката за деца, дори и да е въпрос за няколко секунди. 

Количките за деца, като всеки друг предмет, изискват постоянна поддръжка, ето защо редовно инспектирайте реално дали абсолютно всичко е в изправност и безопасност.

Разберете още: дървени играчки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *