Точно как да си изберем добавки от минерали и козметични продукти

nutrition and supplements

Правилната храна, е най-точният наячин да извлечете абсолютно всички жизнено важни добавки за тялото. Също така ако случайно мислите, че храната ви може да не съдържа някои витамини, които биха могли да бъдат полезни, ще е нужно да се набавят.

Не сте уверени дали наистина приемате жизнено важните витамини или минерали? Вашият фелдшер или инструктор може реално да ви помогне да узнаете. В чести случаи може да ви извършат тест на кръвта, и ще видите вашите нива на Д витанин. Те вероятно ще искат да знаят за вашите типични хранителни навици.

Ние ще създадем едн правилин 3 стъпков план за хранене.
На стъпка 1: Разберете от какво се нуждаете
Твоите нужти от калории имат зависимост от:

  • Каква храна приемате
  • На колко годинни сте
  • Видовете храни, които приемате
  • Болестите , от които сте боледували
  • Колко болести сте имали някога

Като пример, докато сте изложени на висок риск от остеопороза, твоя фелдшер може да препоръча калций и д витанин В случай, че сте госпожа, която може спокойно да забременее скоро, за вас конкретно е важно да приемате фолиева добавка, която спомага да предотвратите някои типове дефекти при раждането. Ако искате да подобрите здравето на сърцето, планът ви може да включва омега-3.
Крачка 2: Пазарувайте умно
Използвайте нашите съвети, ако искате да ви помогнат да вземете обмислено хранителните добавки
1-во получете информация за абсолютно всичко: Вижте точно как може да подейства всяка добавка и нейните нежелани действия и здравословни ползи. „Твърде много хора единствено грабват хапчета от аптеката, тъй като са им казали за нея от радиото и телевизията или защото мъже и жени говорят за добавката“, казва Г-н Уайт, регистриран лекар от Голяма аптечна мрежа. Когато се съмнявате, попитайте Твоя лекар. На твърде много добавки пише, че вършат магически неща.
Бъдете сигурни, че имате правилните отговори на тези 4 конкретни въпроса:
Какви са плюсовете?
Има ли рискове?
Каква точно е правилната доза, каквото е препоръчително да приемем?
Точно колко време ще е нужно точно да го вземам?
Въпроси? Потърсете производителя. Безсъмнение те могат лесно да отговорят на запитванията относно самите съставки и колко да поглъщате.
Стъпка 3: Говорете с Вашия собствен фелдшер
Кажете на Вашия лекар какво приемате.
Потенциални нежелани странични реакции: Голяма част биха могли да засегнат много други лекарствени препарати, които вие вземата.

Примерно, ако случайно вземете кръвен разредител, не трябва да приемате страшно адски много К витамин, които може да накара кръвта да се сгъсти, отбелязва Лекар Причет, който работи в Централен Вашингтон. Ако случайно ще ви правят операция, бихте могли реално незабавно да спрете приемането на омега-3 точно поради риск от кръвоизлив. Твоя личен лекар е възможно реално да ти помогне да намериш правилните дози.

Сутрин на гладно или след хапване се пият: Определени витамини трябва да се усвояват с храна, а някои други на гладно. „Също не е добре да пиете добавка желязо с мляко, защото калций и желязо не действат“, според лекар.
Приблизително колко да вземам: Вашият за този ден точен прием (DRI) на много витамини и минерали изцяло зависиот вашата възраст и пол.

Също така, е важно да се набавят и правилните витамини и минерали, за да подсилим косата и ноктите си. Добре е да приемате цинк, витамин Б и дргуи, може да намерите такава био козметика за коса от vitasana.bg

Може бързо да се измени, в случай, че сте бременна, кърмите дете, имате здравно състояние.
„Много българи получават над десет пъти повече от DRI“, казва Уайт. „ Такова дозиране е възможно да е прекалено много. Реално е хубаво да прецените колко да вземате“, а това обхваща какво реално ядете.
Вашите отговорности: Ще е нужно да се храните правилно и реално сте запознати с точно какво поемаме. Също е добра идея да съхранявате храните, които приемате и да наблюдавате за негативно действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *